zondag 23 juni 2013

Klaar!

Je zou bijna kunnen zeggen dat we dit jaar supergeorganiseerd zijn!
Zo goed als al ons kampeermateriaal is gesorteerd, afgewassen en klaargezet. Onze nieuwe tent werd al eens een eerste keer rechtgezet zodat we dat niet moeten ontcijferen na een héél lange rit. De hond zijn eten is verpakt in dagporties, zodat we niet zo'n grote zak moeten kunnen wegsteken in het dakkoffer...Allemaal plaatsbesparend!
Verder hebben we ook onze route (nog eens) uitgestippeld en ook hier neergezet (zie 'links').
Onze eerste halte zal in de buurt van Göteborg zijn, zodat we deze stad ook nog even kunnen meepikken.
Nadien rijden we via Tällberg (Dalarna) noordwaarts, tot in de buurt van Östersund. Hier gaan we een bezoekje brengen aan 'Moose Garden' !
De halte erna zijn we al in Strömsund en beginnen we aan de 'Wildernisweg'. Deze route is maar ongeveer 500km en we kunnen hier 15 nachten spenderen. Héél veel tijd en gelegenheid om gaan te wandelen dus!
Na al dit moois zakken we terug af, om onze 'terugrit' in te zetten. We rijden natuurlijk niet dezelfde weg terug naar beneden, dat zou maar saai zijn.
Eerst rijden we naar Gävle, dat ligt aan de zee. Dit stond tijdens onze Noordkaapreis ook op de planning, maar daar zijn we toen niet kunnen stoppen.
Van daaruit rijden we naar Vimmerby, het dorp waar Astrid Lindgren geboren en getogen is. Maar wij stoppen er vooral om te gaan wandelen in het 'Norra Kvill National Park'.
Onze laatste stop doen we uiteindelijk in Sjöbo, een klein dorpje in Zuid-Zweden. Van hieruit zullen we dan rechtstreeks terug naar huis rijden...
Maar zo ver is het natuurlijk nog niet...Eerst nog vertrekken! 12/7 komt eindelijk dichterbij!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten