maandag 22 juli 2013

Aangekomen bij de Wildernisroute...

 
Maar eer we hierover vertellen, komt eerst nog onze halte in Strömsund :-)
Na ons laatste verslagje van onze halte in Östersund - waar er gigantisch veel wind en regen was - zijn we doorgereden naar Lövberga, net achter Strömsund.
Erg veel hebben we hier niet gedaan, er was hier nog meer wind dan in Östersund...
Wel zijn we op bezoek geweest bij Gonny en Peter. Langs deze weg willen we jullie nog even bedanken voor de hartelijke ontvangst, lekkere koffie en heerlijke broodjes!!!
Om nog even een idee te hebben waar ons tentje geïnstalleerd stond (zoals anders aan het water) :

 

Vanuit Strömsund zijn we dan via Norråker en Dorotea naar onze volgende (en huidige) bestemming gereden : Vilhelmina!
Onze camping ligt in Lövliden, net buiten het stadscentrum. We hebben een superrustige plaats met uitzicht op het water gekregen...héérlijk!
Niet alleen de omgeving is prachtig, ook de camping zelf is erg mooi! Bovendien is de wind (eindelijk) gaan liggen en hebben we een prachtige zon in de plaats gekregen. Natuurlijk lang zo heet niet als in België, maar dat hebben we ook helemaal niet nodig.
We hebben ondertussen besloten dat we hier wat langer gaan blijven, want hier staan we prima!
Van hieruit zullen we dan wat daguitstapjes maken om de wildernisweg verder te ontdekken...
Maar eerst natuurlijk wat foto's vanop de camping :Om de omgeving al wat te verkennen, zijn we vandaag richting Saxnäs getrokken. Onze eerste halte en wandeling hebben we in Stalon gedaan. Eerst met de auto de heuvel op, om daarna te voet verder te trekken en te genieten van het prachtige uitzicht 'Stalonberget Utsikten'). Helemaal in de verte was er zelfs nog sneeuw te zien!


Aan de bomen hingen hier plukken haar...geen idee van welk beest maar het zou van beren kunnen zijn?
Edit : Gonny weet ons te vertellen dat deze plukken geheel plantaardig zijn. Deze blijken enkel voor te komen op plaatsen waar de lucht heel schoon is...Van die goede lucht hebben we inderdaad genoten!
Daarna zijn we gestopt bij Trappstegsforsarna, een prachtige waterval die zijn naam te danken heeft aan de 'trapvorm' die het water gemaakt heeft doorheen de tijd :

Na deze korte stop kwamen we al snel aan in het dorpje Saxnäs. Even gestopt aan het plaatselijke meer (1 van de 1000000 ofzo), om dan het plaatselijke kerkje te bezoeken.
Verder was hier niet zo heel veel te beleven, dus hebben we ons bezoek afgerond met een heerlijk bordje eten...gerookte vis met een sausje op basis van room (?) en dille, geserveerd met tunnbrod...mmmmmmm :-)

Op de terugweg naar de camping zijn we op enkele plaatsen snel gestopt voor wat foto's, gewoon om jullie te tonen hoe mooi het hier is...


 
Morgen weer een nieuwe dag om vanalles te gaan bewonderen...Tot dan!

2 opmerkingen:

 1. Hej Marissa en Luc,
  De plukken 'haar' in de bomen zijn plantaardig en komen alleen voor in gebieden met zeer schone lucht! Dus, adem diep in en geniet ervan :-) en ook van al het natuurschoon.
  Groetjes van Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hej Gonny,
  Dank je voor de info! We vonden het al erg vreemd dat die plukken daar zo hingen :-)
  Groetjes!
  Marissa & Luc

  BeantwoordenVerwijderen