zondag 11 augustus 2013

De laatste week...

...was ook weer veel sneller om dan gedacht.
Nadat we de camping in Vilhelmina verlieten, zagen we wel deze nog langs de weg :

 
En dan reden we verder naar Gävle..Eenmaal aangekomen bij de camping, bleek deze gigantisch druk, maar er werd toch nog een plaatsje voor ons gevonden...Oef :-)
Bovendien was het hier heel erg warm!
Maar goed, na 14 dagen lukte het ons toch nog om op redelijk 'korte' tijd de tent op te zetten, al kostte het ons wel wat zweet :-)
's Anderendaags zijn we dan het stadje zelf gaan bezoeken :

De dag erna was het dan weer tijd om verder te rijden, naar Vimmerby deze keer.
Waarschijnlijk was de camping in Vimmerby onze slechtste keuze ooit! Vreselijk druk, gigantisch duur, enz. Ook al waren we in Vilhelmina misschien wel wat verwend, dit was té.
Een van de redenen waarom we hier stopten, was een zogenaamd prachtig nationaal park...de parel van Zweden. Dit leek ons wel wat om een dagje gaan te wandelen!
Maar helaas, we hebben het park nooit gevonden!! 2u rondgereden midden in de natuur, om dan 1 bordje tegen te komen met de afstand naar het park...wel, we zijn er niet geraakt...
Dan zijn we maar teruggereden, en hebben we even rondgewandeld in het dorpje zelf. Dit is het dorp van schrijfster, Astrid Lindgren en alles, maar dan ook werkelijk alles, verwijst naar Lindgren.
Blijkbaar ligt er ook het pret(?)park "Astrids Värld" , hetgeen meteen de massale toestroom van toeristen met hordes kinderen verklaart...........
Vermoedelijk zullen we hier niet meer terugkeren ;-) 
Nadat we hier (in de regen dan nog) ons boeltje terug bij elkaar gepakt hadden, zijn we aangekomen in Sjöbo - op ongeveer 30km van Ystad (helemaal in het zuiden).
Toen we bijna bij de camping waren, en voorbij de supermarkt kwamen, leek ons dat allemaal erg bekend voor te komen...Eenmaal bij de camping, bleek dat we hier 2 jaar geleden ook gestaan hadden! Maar geen van ons 2 had hier bij stilgestaan :-)
2 jaar geleden hadden we hier namelijk 2 dagen héél slecht weer, en toen hebben we Ystad in de regen 'moeten' bezoeken.
Nu was het (bij aankomst) veel beter, lekker warm!
We waren tevreden dat we daar waren, want dit was meer een camping naar onze zin. Bovendien vertrekken hier verschillende wandelpaden, ideaal voor Odie dus!
De volgende dag hebben we dan toch nog regen gehad, en een gigantisch onweer! Brrr! Maar nadien klaarde het op, en hebben we Ystad nogmaals gedaan maar deze keer droog :-)
Om een of andere reden hebben we niet zoveel foto's gemaakt (maar deze staan nog op onze andere blog, haha)
 
 
Dit was meteen ook onze laatste halte. Vrijdagmorgen hebben we "de laatste keer" de tent afgebroken, en zijn we vroeg vertrokken.
Eerst nog wat gewinkeld in Malmö, en dan in 1 weg naar huis.
Zoals gewoonlijk was het in Hamburg erg druk, dus we zijn wat langer onderweg geweest dan gehoopt. Maarja, dat hoort erbij.
En dan begint "het gewone leven" terug, morgen terug gaan werken - terugblikkend op een zalige 4 weken Zweden.
 


1 opmerking:

  1. Weer goed thuisgekomen, mooi! Ja, laat ons maar lekker in de noordelijke helft zitten :-). Bedankt weer voor de mooie fotoreportage! En nu alvast weer gaan denken waar de volgende vakantie heen zal gaan? Het allerbeste weer en groetjes van Peter en mij.
    Gonny

    BeantwoordenVerwijderen