donderdag 25 juli 2013

Halverwege de wildernisroute

Gisteren hebben we heerlijk kunnen genieten van een stralende Zweedse zon. Ook al lopen de temperaturen niet gigantisch hoog op, toch brandt de zon! Het was zelfs zo warm dat we even het water in geweest zijn! Aangezien toch niemand zou geloven dat we het ijskoude water getrotseerd hebben, zijn hier de bewijzen :-)  :
 
  
 
Vandaag zijn we er dan weer op uit getrokken, ditmaal meer naar het noorden van onze route. Onze eerste halte was in Fatmomakke.
Fatmomakke is een Samisch kerkdorp, waar de eerste "huisjes" gebouwd werden in 1781.
Omdat foto's meer zeggen dan woorden, zijn hier de foto's :
 

 
 
Hierna zijn we verder gereden naar Stekenjokk. Hier is enkel en alleen natuur te zien, dus hier zijn we een mooie wandeling gaan maken :
  
 
Dat was het dan weer voor vandaag...Morgen wordt het een dagje "lanterfanten" in Vilhelmina...en daarna zien we wel weer. We hebben voorlopig nog geen zin om hier al te vertrekken...1 opmerking:

  1. Dat was even genieten van al die prachtige foto's, voor mij ook veel herkenbaar op Stekenjokk. Wees maar blij dat jullie een beetje in de bergen zijn en dat het daar iets koeler is, hier was het gisteren 28 graden. Echt prachtige foto's!!!
    Geniet lekker verder!
    Groetjes van Peter en Gon

    BeantwoordenVerwijderen