zondag 28 juli 2013

Massatoerisme

Gisteren waren we erg vroeg uit de veren voor een dagje siteseeing aan de "andere kant" van de wildernisroute.
Zoals we hier ondertussen al gewoon zijn, bestond het grootste gedeelte van de route uit zand -en kiezelwegjes...het duurde dan ook 3u eer we aan onze eerste halte waren :-)
Maar, we hebben wel - eindelijk - een eerste rendier gespot langs de weg!
Wat verderop werden we nog gewaarschuwd voor beren...maar die hebben we niet gezien :-)En dan kwamen we - eindelijk - aan bij Hällingsåfallet...een prachtige waterval!
Van hieruit zijn we dan doorgereden naar Gäddede. Normaalgezien gingen we hier kamperen, maar bij het zien van de camping en het dorp zelf, hebben we ons bedacht .
Bij aankomst in het dorpje bleek er dan ook nog net een fietswedstrijd van start te gaan en verder was er bij elk huis wel een 'loppis' te bespeuren (een 'loppis' zou je kunnen vertalen als 'garageverkoop' / 2de-handswinkel). Op een van de foto's zien we ook een erg originele loppis...en de Zweedse mode :


de prachtige loppis :-) :
Deze drukte werd ons al snel genoeg, dus zijn we weer verdergereden. Onze eerstvolgende halte was in Ankarede. Hier liep de weg dood, en kwamen we uit bij een Sami-dorpje :En dan zijn we via het Stora Blåsjön richting Stekenjokk gereden, om van daaruit terug naar 'huis' (lees:Vilhelmina) te rijden :


Heel de dag hadden we prachtig weer! Maar even voor aankomst in Vilhelmina begon het hevig te onweren en regenen. Bij aankomst op de camping bleek dat het zelfs lelijk gehageld had. Al goed dat onze tent tegen het een en ander bestand is!
Vandaag zijn we een lange wandeling langs het Volgsjö in Vilhelmina gaan maken, maar ditmaal zonder foto's...

Morgen zullen we ook in de buurt blijven. Aangezien we een platte band hebben, gaan we deze hier even laten herstellen (reservewiel ligt er nu op). Eens benieuwd hoe dat hier gaat gaan, en vooral, hoelang dit gaat duren...
Wordt vervolgd dus...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten